top of page

Vem är bakom The wonderful north?

Bakom kameran och denna hemsida står Viktoria, född och uppvuxen i de norrländska skogarna.

IMG_8054.jpg

Viktoria

Vem är Viktoria då egentligen? Jo, jag är en 32 årig fembarnsmamma, boende tillsammans med min man sedan många år tillbaka.  Jag är kristen och min tro är något som är väldigt viktigt för mig, utan den hade jag inte varit där jag är idag, på så många olika sätt.

Jag började min fotoresa 2010 när jag startade företag inom porträttfotografi, de senare åren så låg mitt fokus 100% på bröllop men efter en tid så valde jag att avveckla företaget och istället vara hemma med våra små, vilket har varit ett självklart och inte alls svårt val då familjen är så mycket viktigare för mig, och jag kände att jag inte kunde vara närvarande på samma sätt när jag drev företag, för det blev också som en liten bebis för mig. 

I denna tid hemma började dock ändå kamera-fingret klia lite grann till slut och jag funderade lite grann på hur jag skulle kunna fotografera men ändå vara hemma (på heltid). Och svaret blev naturfotografi, jag kunde helt plötsligt ta med barnen ut på utflykt eller promenader osv samtidigt som jag kunde fotografera. För mig har detta varit en perfekt kombo, att helt prestigelöst bara få fotografera, att få göra det jag älskar samtidigt som jag är med dom jag älskar. 

Viktoria

/Viktoria

Allt har sin tid! 

En bra sak att ta i besinning, som mamma kan man inte alltid göra allt, men allting har sin tid. 

Kurser

Något som jag brinner för utöver fotografering är att kunna vägleda andra genom foto-djungeln. Att kunna coacha och peppa människor så som jag ibland också behövde lite hjälp på vägen innan jag landade i mina kunskaper och hittade en trygghet i mitt fotograferande. Att hålla kurser, eller få coacha andra är något som jag nästan tycker är roligare än fotograferandet själv. 

Att få se människor växa i sin kreativitet, att hjälpa dem ta sig fram med färre hinder, att kunna vägleda andra fotografer genom att analysera deras nuvarande situation eller att lägga upp en plan för framtiden, sånt får mitt hjärta att ta ett litet extra skutt!

Därför kommer jag inom kort kunna lansera lite olika små kurser och tids nog också lite coaching. Men som jag skrev ovan. Allt har sin tid. Det kommer inte att bli många och ofta till en början då min tid just nu är väldigt begränsad. Men det är något jag brinner för att kunna fortsätta göra i framtiden ännu mer. 

IMG_7855.jpg
bottom of page